Spaghetti met knoflookboter

Foto Cathy Van de Moortele

Een ideaal receptje voor een home alone dagje. Snel klaar en vullend. Wat wil je nog meer?

Wat hebben we nodig:

  • 125 gr spaghetti
  • zout
  • 60 gr boerenboter
  • 1 teen knoflook, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • enkele chilivlokjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en brengt die alvast aan de kook.
  • Kook de spaghetti al dente.
  • Ondertussen laat je de boter opwarmen in een diepe hapjespan.
  • Voeg de plakjes knoflook toe en fruit ze mee, zonder ze te laten kleuren.
  • Kruid met chilivlokjes.
  • Met een tang breng je de beetgare spaghetti over in de hapjespan.
  • Voeg ook een pollepel pastakookvocht toe en laat de pasta nog even verder garen.
  • Strooi het merendeel van de kaas over de pasta en schep om.
  • Voeg zonodig nog pastakookvocht toe, tot je een mooi gebonden saus hebt.
  • Zet de pan van het vuur en meng de peterselie door de pasta.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de pasta.
  • Dig in!

TIP:

Je kan ook verse chilipeper snipperen ipv chilivlokjes te gebruiken.

Foto Cahy Van de Moortele



Reacties