Spaghetti met knoflookboter
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een ideaal receptje voor een home alone dagje. Snel klaar en vullend. Wat wil je nog meer?
Wat hebben we nodig:
- 125 gr spaghetti
- zout
- 60 gr boerenboter
- 1 teen knoflook, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- enkele chilivlokjes
- 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
- platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en brengt die alvast aan de kook.
- Kook de spaghetti al dente.
- Ondertussen laat je de boter opwarmen in een diepe hapjespan.
- Voeg de plakjes knoflook toe en fruit ze mee, zonder ze te laten kleuren.
- Kruid met chilivlokjes.
- Met een tang breng je de beetgare spaghetti over in de hapjespan.
- Voeg ook een pollepel pastakookvocht toe en laat de pasta nog even verder garen.
- Strooi het merendeel van de kaas over de pasta en schep om.
- Voeg zonodig nog pastakookvocht toe, tot je een mooi gebonden saus hebt.
- Zet de pan van het vuur en meng de peterselie door de pasta.
- Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de pasta.
- Dig in!
TIP:
Je kan ook verse chilipeper snipperen ipv chilivlokjes te gebruiken.
![]() |
Foto Cahy Van de Moortele |
Reacties