Hummus van avocado

Foto Cathy Van de Moortele

Een superleuke kruising tussen kikkererwtenhummus en guacamole. Deze combi moet je echt uitproberen! Ik ben er helemaal weg van.

Wat hebben we nodig:

  • 1/2 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1.5 eetlepels olijfolie + extra om af te werken
  • 1 eetlepel tahini
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
  • peper van de molen
  • zout
  • snuif komijnpoeder
  • 1 dagrijpe avocado, van de pel en pit ontdaan
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de kikkererwten met de olijfolie, tahini en het limoensap in een keukenrobot en cutter alles glad.
  • Voeg de knoflook toe en kruid met peper, zout en komijn.
  • Cutter opnieuw.
  • Versnij de avocado en voeg hem toe.
  • Cutter tot een gladde, romige massa.
  • Voeg 1 ijsblokje toe om de hummus nog romiger te maken.
  • Schep de hummus in een mooi schaaltje en gebruik de bolle kant van een lepel om een holte te creëren.
  • Giet hierin wat extra olijfolie.
  • Werk af met verse peterselie en Aleppo peper.

TIP:

Gebruik extra vierge olijfolie.


Reacties