Hummus van avocado
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een superleuke kruising tussen kikkererwtenhummus en guacamole. Deze combi moet je echt uitproberen! Ik ben er helemaal weg van.
Wat hebben we nodig:
- 1/2 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 1.5 eetlepels olijfolie + extra om af te werken
- 1 eetlepel tahini
- sap van 1/2 limoen
- 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
- peper van de molen
- zout
- snuif komijnpoeder
- 1 dagrijpe avocado, van de pel en pit ontdaan
- platte peterselie, fijngesnipperd
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Doe de kikkererwten met de olijfolie, tahini en het limoensap in een keukenrobot en cutter alles glad.
- Voeg de knoflook toe en kruid met peper, zout en komijn.
- Cutter opnieuw.
- Versnij de avocado en voeg hem toe.
- Cutter tot een gladde, romige massa.
- Voeg 1 ijsblokje toe om de hummus nog romiger te maken.
- Schep de hummus in een mooi schaaltje en gebruik de bolle kant van een lepel om een holte te creëren.
- Giet hierin wat extra olijfolie.
- Werk af met verse peterselie en Aleppo peper.
TIP:
Gebruik extra vierge olijfolie.
Reacties