Toast met cashewboter en radijs

Foto Cathy Van de Moortele
Pindakaas wordt hier regelmatig gegeten en ik weet dat niet iedereen daar fan van is. Cashewboter had ik echter nog nooit gegeten en deze keer heb ik het ook zelf gemaakt. Zo lekker! Fijne combinatie met de groentjes erop. Een blijvertje!

Wat hebben we nodig:
  • 45 gr ovengeroosterde cashews (Duyvis)
  • snuifje grof zeezout
  • 1 klein teentje look, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 sneden brood, getoast
  • handvol radijsscheutjes
  • 3 radijzen, in fijne plakjes gesneden
  • 1/4 avocado, geschild en in plakjes gesneden
  • handvol rucola
  • enkele druppels citroensap
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de cashewnoten met het zeezout en de look in een klein keukenrobotje. 
  • Mix grof.
  • Voeg het water en de mayonaise toe en cutter tot een smeuïge massa.
  • Besmeer de sneden brood met de helft van de cashewboter. Hou de rest voor een andere keer.
  • Beleg met radijsscheutjes, plakjes radijs, plakjes avocado en rucola.
  • Besprenkel met vers citroensap en kruid af met peper van de molen.
  • Serveer meteen.
TIP:

Je kan ook zelf je ongezouten cashews roosteren in een droog pannetje. Deze ovengeroosterde cashews hebben nog meer smaak.

Reacties