Havermout ontbijt

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind havermout altijd lekker: warm, koud, in brooddeeg, in koekjes. Ook als ontbijt. Dit warme ontbijt bereid je al voor de avond voordien. De havermout laat je weken in water en 's morgens warm je hem op in de microgolf.

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr havermout
  • 275 gr water
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 eetlepel amandelschilfertjes, droog getoast in een pannetje
  • 1 eetlepel honing
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de havermout in een microgolfbestendige kom en giet er het water bij. Roer om.
  • Zet de havermout afgedekt in de koelkast gedurende de nacht.
  • Verwijder het deksel 's morgens en zet de havermout 6 min op hoge kracht in de microgolf.
  • Roer halverwege de kooktijd om.
  • Kruid met zout, kaneel en nootmuskaat.
  • Strooi de amandelschilfertjes over de havermout en zoet af met honing.
  • Eet er een kommetje rood fruit bij.
TIP:

Vervang de honing door vloeibare zoetstof als je liever geen suiker wilt gebruiken.
Voor mensen die koolhydraten tellen: dit ontbijt bevat 45 gr kh.

Reacties