Havermout ontbijt
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 50 gr havermout
- 275 gr water
- snuifje zout
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- 1 eetlepel amandelschilfertjes, droog getoast in een pannetje
- 1 eetlepel honing
- Doe de havermout in een microgolfbestendige kom en giet er het water bij. Roer om.
- Zet de havermout afgedekt in de koelkast gedurende de nacht.
- Verwijder het deksel 's morgens en zet de havermout 6 min op hoge kracht in de microgolf.
- Roer halverwege de kooktijd om.
- Kruid met zout, kaneel en nootmuskaat.
- Strooi de amandelschilfertjes over de havermout en zoet af met honing.
- Eet er een kommetje rood fruit bij.
Vervang de honing door vloeibare zoetstof als je liever geen suiker wilt gebruiken.
Voor mensen die koolhydraten tellen: dit ontbijt bevat 45 gr kh.
Reacties