Chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet het, er zijn al zoveel recepten voor chocolate chip cookies. Maar deze zijn zo lekker, dat ik er gewoon nog eentje moet van nemen. Versier je koekjes met extra chocolate chips net voor ze de oven in gaan, dan smelten ze nog een beetje als je er je eerste hap van neemt.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr boter, gesmolten
  • 150 gr donkerbruine suiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 170 gr patisseriebloem
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 100 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Doe de boter met de suiker in de kom van de Kenwood.
  • Mix de boter samen met de suiker tot een egale massa.
  • Voeg de vanille, het zout, het ei, de bloem en het natriumbicarbonaat toe.
  • Meng goed.
  • Strooi 80 gr van de chocolate chips over het deeg en meng nogmaals.
  • Schep 20 gelijke hoopjes deeg op de bakplaten. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes want ze lopen uit.
  • Versier de koekjes met de extra 20 gr chocolate chips.
  • Bak de koekjes 8 - 10 min of tot de randjes net beginnen te kleuren.
  • Laat de koekjes nog 10 min op de bakplaat liggen en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.
TIP:

Ik schep het deeg met een kleine roomijsschep, zodat ze allemaal dezelfde grootte hebben en gelijkmatig kunnen bakken.

Reacties