Masaïbrood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 275 gr water
- 12 gr verse gist
- 167 gr Premix Masaï 33%
- 333 gr Suprème bloem
- 7 gr zout
- pompoenpitten
- Doe het water met de verkruimelde gist in de kom van de Kenwood.
- Roer de gist door het water tot hij opgelost is.
- Stort de twee soorten bloem over het water.
- Meng de ingrediënten 2 min op lage snelheid.
- Voeg het zout toe.
- Laat het deeg 11 min kneden op lage snelheid.
- Haal het deeg uit de kom en leg het in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Laat het deeg 20 min rusten.
- Haal het deeg uit de kom en laat het 5 min rusten.
- Bol het deeg op en leg het opnieuw in de kom met deksel voor 20 min.
- Duw de lucht uit het deeg en vorm er een lang brood van.
- Vul een bakje met pompoenpitten. Zorg dat het bakje langer is dan je brood.
- Bestuif de bovenkant van het brood met wat water en duw het voorzichtig in de pompoenpitten.
- Vet de broodbakpan lichtjes in en bestuif ze met bloem. Tik overtollige bloem uit de pan.
- Leg het brood met de naad naar beneden in de broodpan en dek af met het deksel.
- Laat het brood 30 min rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Laat het brood nog 30 min verder rijzen.
- Zet het brood met deksel in de oven.
- Laat het brood 35 min bakken.
- Verwijder het deksel en laat het brood nog 8 min verder bakken.
- Haal het brood onmiddellijk uit de broodbakpan en laat het helemaal afkoelen op een rooster.
Heerlijk met kaas, vers gesneden van de bol, en een likje mosterd.
Premix Masaï 33% is een broodmix die verdeeld wordt door Dossche Mills.
Suprème is een standaard witte tarwebloem, geschikt voor pistolets, sandwichen, stokbrood, toastbrood, boerenbrood, pitabroodjes, ..
Reacties