Masaïbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou wel van een donker brood, zoals Waldkorn bijvoorbeeld. Krokante korst, zacht kruim. Ook dit Masaïbrood is mooi donker en bevat meerdere granen, zaden en pitten. Ik hou van die crunch van de pompoenpitten bovenop en de soja, lijnzaadjes, zonnebloempitjes en pompoenpitten binnenin. Yom!

Wat hebben we nodig:
  • 275 gr water
  • 12 gr verse gist
  • 167 gr Premix Masaï 33%
  • 333 gr Suprème bloem
  • 7 gr zout
  • pompoenpitten
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water met de verkruimelde gist in de kom van de Kenwood.
  • Roer de gist door het water tot hij opgelost is.
  • Stort de twee soorten bloem over het water.
  • Meng de ingrediënten 2 min op lage snelheid.
  • Voeg het zout toe.
  • Laat het deeg 11 min kneden op lage snelheid.
  • Haal het deeg uit de kom en leg het in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Laat het deeg 20 min rusten.
  • Haal het deeg uit de kom en laat het 5 min rusten.
  • Bol het deeg op en leg het opnieuw in de kom met deksel voor 20 min.
  • Duw de lucht uit het deeg en vorm er een lang brood van.
  • Vul een bakje met pompoenpitten. Zorg dat het bakje langer is dan je brood.
  • Bestuif de bovenkant van het brood met wat water en duw het voorzichtig in de pompoenpitten.
  • Vet de broodbakpan lichtjes in en bestuif ze met bloem. Tik overtollige bloem uit de pan.
  • Leg het brood met de naad naar beneden in de broodpan en dek af met het deksel.
  • Laat het brood 30 min rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Laat het brood nog 30 min verder rijzen.
  • Zet het brood met deksel in de oven.
  • Laat het brood 35 min bakken.
  • Verwijder het deksel en laat het brood nog 8 min verder bakken.
  • Haal het brood onmiddellijk uit de broodbakpan en laat het helemaal afkoelen op een rooster.
TIP:

Heerlijk met kaas, vers gesneden van de bol, en een likje mosterd.
Premix Masaï 33% is een broodmix die verdeeld wordt door Dossche Mills.
Suprème is een standaard witte tarwebloem, geschikt voor pistolets, sandwichen, stokbrood, toastbrood, boerenbrood, pitabroodjes, ..

Reacties