Ontbijtmuffin havermout bosbessen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 75 gr havermout, heel fijn gemalen in de keukenrobot
- 40 gr bloem
- 35 gr bruine bloem (ik heb Flandrien genomen)
- 65 gr lichtbruine suiker
- 1 koffielepel kaneel
- 4 gr bakpoeder
- 4 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 160 gr karnemelk
- 25 gr neutrale olie
- zeste van 1 citroen
- 1 ei, losgeklopt
- 100 gr bosbessen, bevroren
- 1 eetlepel kristalsuiker
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C. Bekleed 8 muffinvormen met papiertjes.
- Meng het havermoutmeel met de witte en bruine bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en zout.
- Meng de karnemelk met de olie, citroenzeste, ei.
- Meng de droge ingrediënten met de natte zonder te mixen. Gewoon kort mengen, zodat je luchtige muffins krijgt.
- Schep de bevroren bessen door het beslag.
- Weeg het beslag af en deel door 8. Schep gelijke hoeveelheden beslag in elk vormpje en bestrooi met een beetje suiker.
- Bak de muffins 20 min of tot ze goudbruin zijn.
- Haal de muffins meteen uit de muffinpan en laat ze afkoelen op een rooster.
Gebruik je verse bosbessen? Wentel ze dan eerst even door een eetlepel bloem, zodat ze niet naar de bodem zinken.
Serveer de muffin met 100 gr Griekse yoghurt en 1 koffielepeltje honing, voor een volwaardig ontbijt.
Reacties