Ontbijtmuffin havermout bosbessen

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe zalig kan een ontbijt zijn, als je zo'n fruitige muffin mag oppeuzelen? Ik bak 8 muffins, laat ze afkoelen en vries ze in. Gewoon even oppiepen in de microgolf en het lijkt alsof ze vers uit de oven komen.

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr havermout, heel fijn gemalen in de keukenrobot
  • 40 gr bloem
  • 35 gr bruine bloem (ik heb Flandrien genomen)
  • 65 gr lichtbruine suiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • 4 gr bakpoeder
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 160 gr karnemelk
  • 25 gr neutrale olie
  • zeste van 1 citroen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gr bosbessen, bevroren
  • 1 eetlepel kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C. Bekleed 8 muffinvormen met papiertjes.
  • Meng het havermoutmeel met de witte en bruine bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en zout.
  • Meng de karnemelk met de olie, citroenzeste, ei.
  • Meng de droge ingrediënten met de natte zonder te mixen. Gewoon kort mengen, zodat je luchtige muffins krijgt.
  • Schep de bevroren bessen door het beslag.
  • Weeg het beslag af en deel door 8. Schep gelijke hoeveelheden beslag in elk vormpje en bestrooi met een beetje suiker.
  • Bak de muffins 20 min of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de muffins meteen uit de muffinpan en laat ze afkoelen op een rooster.
TIP:

Gebruik je verse bosbessen? Wentel ze dan eerst even door een eetlepel bloem, zodat ze niet naar de bodem zinken.
Serveer de muffin met 100 gr Griekse yoghurt en 1 koffielepeltje honing, voor een volwaardig ontbijt.

Reacties