Ontbijtmuffin citroen maanzaad
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 120 gr patisseriebloem
- 70 gr kristalsuiker
- 6 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 100 gr ricotta
- 45 gr water
- 25 gr neutrale olie
- zeste van 1 citroen
- 1 eetlepel vers citroensap
- 25 gr ei, losgeklopt (1/2 ei)
- 1 eetlepel maanzaad
- 1 eetlepel hittebestendige suikerkristallen
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Bekleed 6 muffinvormen met papiertjes.
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
- In een tweede kom meng je de ricotta met het water, de olie, zeste, het citroensap en het ei.
- Meng de droge ingrediënten met de natte zonder te mixen, tot alles net gemengd is.
- Roer het maanzaad kort door het beslag.
- Weeg het beslag af en deel het door 6.
- Vul de vormpjes met het beslag.
- Bestrooi elke muffin met een beetje suikerkristallen.
- Bak de muffins 16 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
- Laat de muffins 5 min afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.
- Laat de muffins helemaal afkoelen op een rooster.
Vries de muffins gerust in voor een toekomstig ontbijt.
Reacties