Ontbijtmuffin citroen maanzaad

Foto Cathy Van de Moortele
Wie wel eens koffie haalt bij Starbucks, kent vast de citroen maanzaad muffins. Ze zijn heel licht en superlekker, maar ook heel groot. Deze zijn iets kleiner en bevatten heel wat minder kcal. Lekker om als ontbijt te genieten van zo'n heerlijke muffin. Eet er nog een hardgekookt ei bij, zodat je gevuld bent tot de middag.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr patisseriebloem
  • 70 gr kristalsuiker
  • 6 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 100 gr ricotta
  • 45 gr water
  • 25 gr neutrale olie
  • zeste van 1 citroen
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 25 gr ei, losgeklopt (1/2 ei)
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 eetlepel hittebestendige suikerkristallen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Bekleed 6 muffinvormen met papiertjes.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
  • In een tweede kom meng je de ricotta met het water, de olie, zeste, het citroensap en het ei.
  • Meng de droge ingrediënten met de natte zonder te mixen, tot alles net gemengd is.
  • Roer het maanzaad kort door het beslag.
  • Weeg het beslag af en deel het door 6.
  • Vul de vormpjes met het beslag.
  • Bestrooi elke muffin met een beetje suikerkristallen.
  • Bak de muffins 16 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
  • Laat de muffins 5 min afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen op een rooster.
TIP:

Vries de muffins gerust in voor een toekomstig ontbijt.

Reacties