Broodje kipsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, maar bijzonder lekker. Na onze vakantie in Florida, hebben we besloten om onze calorieopname een beetje te verminderen. Meer groenten, meer fruit, minder brood, minder snacks en minder frisdrank. Hubby zal wat vaker zijn lunch van thuis meenemen ipv te kiezen voor een belegd broodje en ik ben er al zeker van dat hij dat niet jammer zal vinden wanneer hij zijn brooddoos open maakt (en ik ook niet). Het is dan ook met liefde klaar gemaakt.

Wat hebben we nodig:
  • 4 vierkante, dikke sneden zelfgebakken (Oergranen)brood
  • 4 bladeren Romeinse sla, van de nerven ontdaan en gescheurd
  • 2 kipfilets
  • 600 ml bouillon
  • 1 - 2 eetlepels mayonaise
  • 1 - 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 steel groene selder, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels verse dragon, gesnipperd
  • peper en zout
  • 2 kleine tomaten, in plakken gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Leg 2 sneden brood voor je en beleg ze met de sla.
  • Kook de kip gaar in de bouillon en trek ze uit elkaar met twee vorken.
  • Meng de kip met de mayo en yoghurt.
  • Kruid met dragon, peper en zout.
  • Verdeel de kipsalade over de sla.
  • Beleg met plakjes tomaat.
  • Dek af met de 2 andere sneden brood.
  • Verpak de broodjes in boterhampapier en bewaar ze in je brooddoos in de koelkast.
TIP:

Vergeet niet om 's morgens je brooddoos uit de koelkast te halen en mee te nemen naar het werk. Eet er nog een kom verse soep bij of een yoghurtje en een stuk fruit.
Ik gebruik mijn Kenwood met de draadklopper om gekookte kip uit te rafelen. Doe dat meteen in grotere porties. Laat afkoelen en bewaar de kip in de diepvriezer voor snelle lunches.
Als je niet zelf je brood bakt, neem dan eens een ongesneden brood mee van de bakker en snij je brood zelf. Snijd je brood wat dikker en eet slechts 2 sneden brood met beleg ipv 6 dunne sneetjes met 3x beleg.

Reacties