Thaï scampi met asperges
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit gerecht is best pittig, door de Thaïse rode curry pasta die er zij het, heel miniem, bij gaat. Groene asperges hoef je niet te schillen, waardoor dit gerecht voor 2 personen, in geen tijd op tafel staat.
Wat hebben we nodig:
- 120 gr volkoren spaghetti
- 200 gr groene asperges, diagonaal in stukjes gesneden
- olie
- stukje citroengras, geplet
- 1 teen look, gepeld en geraspt
- 100 ml kokosmelk (melkvervanger)
- 100 ml visbouillon
- 1 koffielepeltje Thaïse rode curry pasta
- 250 gr reuzengarnalen, ontdooid en gepeld
- peper en zout
- handvol radijsscheutjes
- Kook de pasta gaar.
- Voeg de asperges toe 2 min voor het einde van de gaartijd.
- Giet af en hou warm in de pot.
- Laat wat olie warm worden in een pan.
- Bak het citroengras en de look even aan. Niet laten kleuren.
- Voeg de kokosmelk, bouillon en rode curry toe en laat die goed doorwarmen.
- Leg de scampi in de hete vloeistof en laat ze 3 min sudderen.
- Meng de scampi met de saus bij de pasta en asperges.
- Verdeel over twee kommen en werk af met radijsscheutjes.
Vergeet niet te checken of de darmkanalen van de scampi al verwijderd zijn.
Zorg dat je altijd scampi in de diepvries hebt, voor snel-klaar-maaltijden.
Reacties