Pasanda kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kip, gekookt in bouillon, ontveld, ontbeend en in stukken getrokken
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tandoori kruiden
- 1 eetlepel garam masala kruiden
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- 1 kaneelstok
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 1 stuk gember, geschild en geraspt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 100 ml kokosroom
- 2 eetlepels amandelpoeder
- 2 eetlepels amandelschilfers, droog getoast
- Doe de stukjes kip in een kom.
- Meng de yoghurt met de tandoori en de garam masala.
- Overgiet de kip met de gekruide yoghurt. Dek af en laat 30 min marineren.
- Laat de kokosolie smelten in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uisnippers glazig.
- Voeg de kaneelstok toe, samen met de look en de gember.
- Laat even meebakken.
- Roer de tomatenpuree door de uien en laat die even droogbakken.
- Giet de yoghurt met de kip bij de uien en roer goed door.
- Strooi het amandelpoeder bij de kip en roer om.
- Leng af met de room als de saus te droog wordt.
- Serveer met saffraanrijst en werk af met getoaste amandelschilfers.
Geef chapati bij deze pasanda kip.
Graag wat pikanter? Voeg gerust een gesnipperd Spaans pepertje toe aan de uien.
Reacties