Pasanda kip

Foto Cathy Van de Moortele
Deze botermalse kip, kwam er nadat ik kippenbouillon gemaakt had. De kip die ik gebruikt had voor de bouillon, was zo groot, dat ik niet enkel kippensoep maakte, maar ook deze pasanda kip voor de volgende dag. Lekker Indiaas getint. Met saffraanrijst en chapati een heerlijke maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kip, gekookt in bouillon, ontveld, ontbeend en in stukken getrokken
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel tandoori kruiden
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kaneelstok
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 stuk gember, geschild en geraspt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml kokosroom
  • 2 eetlepels amandelpoeder
  • 2 eetlepels amandelschilfers, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de stukjes kip in een kom.
  • Meng de yoghurt met de tandoori en de garam masala. 
  • Overgiet de kip met de gekruide yoghurt. Dek af en laat 30 min marineren.
  • Laat de kokosolie smelten in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de kaneelstok toe, samen met de look en de gember.
  • Laat even meebakken.
  • Roer de tomatenpuree door de uien en laat die even droogbakken.
  • Giet de yoghurt met de kip bij de uien en roer goed door.
  • Strooi het amandelpoeder bij de kip en roer om.
  • Leng af met de room als de saus te droog wordt.
  • Serveer met saffraanrijst en werk af met getoaste amandelschilfers.
TIP:

Geef chapati bij deze pasanda kip.
Graag wat pikanter? Voeg gerust een gesnipperd Spaans pepertje toe aan de uien.

Reacties