Quinoa als ontbijt

Zo verrassend en lekker licht, dit ontbijt met quinoa. Ik heb gekozen voor rode quinoa, omdat dat nog eens zo leuk oogt. Quinoa is een biologisch pseudo-graan, boordevol aminozuren, magnesium, ijzer, kalium en fosfor. Heel licht verteerbaar en ideaal in een ontbijt. Daar quinoa niet besproeid wordt, is het wel belangrijk dat je de quinoa goed wast in een fijne zeef voor je hem gebruikt.
Dit recept is voor 3 personen. Je kan het ook helemaal voor jezelf houden en de gekookte quinoa in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr quinoa
  • 180 ml kokosmelk (de melkvervanger)
  • 30 ml water
  • 15 gr lichtbruine suiker
  • snuifje zout
  • 120 gr aardbeien, ontkroond en in stukjes gesneden
  • 120 gr banaan, gepeld en in stukjes gesneden
  • 15 gr kokosschilfers, droog getoast in een pannetje

Hoe gaan we te werk:

  • Hang een heel fijn zeefje over een kom. Spoel de quinoa 3x met koud water en laat hem uitlekken.
  • Meng de quinoa met de kokosmelk, het water, de suiker en het zout.
  • Breng het pannetje aan de kook en laat de quinoa rustig koken tot al het vocht opgenomen is.
  • Schep de quinoa in 3 kommetjes.
  • Schep het fruit over de kommetjes en werk af met de kokosschilfers.


TIP:

Voor mensen die koolhydraten tellen:  dit ontbijt bevat pp 40 gr kh.

Reacties