Kaastortellini met courgettelinten en erwtjes
Foto Cathy Van de Moortele |
De kaastortellini heb ik deze keer niet zelf gemaakt, maar meegenomen uit het versvak bij Delhaize. Schaaf lekker veel linten van de courgetten en gebruik de resten van de courgetten om soep van te maken (heb ik ook gedaan). Smakelijk!
Wat hebben we nodig:
- 1 verpakking verse kaastortellini
- 100 gr diepvrieserwtjes
- 2 courgetten, geschild
- 2 eetlepels olie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- zeste van 1/4 citroen
- sap van 1/4 citroen
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de tortellini gaar. Voeg de erwtjes de laatste 2 min toe.
- Spoel de tortellini en de erwtjes onder koud, stromend water, maar zet de kraan niet te hard.
- Gebruik een schiller om lange linten te maken van de courgetten. Draai telkens de courgette een beetje zodat je langs alle kanten linten afschaaft. Blijf schaven tot je aan de zaadjes komt.
- Laat de olie warm worden in een grote pan.
- Fruit de look even mee en draai het vuur lager.
- Warm de courgettelinten even op tot ze wat zachter worden. Ze moeten beetgaar zijn.
- Meng de linten onder de pasta en de erwtjes.
- Werk af met citroenzeste en -sap, peper en zout en verse peterselie.
Dit recept is voor 4 personen. Je kan er gerust de volgende dagen nog van eten als je de resten koel wegzet in een Tupperware doos.
De salade wordt koud gegeten. Ik had nooit eerder koude kaastortellini gegeten, maar waarom eigenlijk niet? Superlekker!
Reacties