Knolselder-wortelsoep met pit

Zo leuk als volgers jou zelf ook tips geven. Ik had al twee mensen die ook een soupmaker in huis haalden en ijverig aan de slag gingen. Tijd om wat ideeën uit te wisselen. Toen kwam mijn schoonzusje met deze lekkere soep op de proppen. Blij dat ik alles in huis had. Heb er een Aziatische toets aan gegeven, door ze af te werken met een chili pepertje en gember. Yom!

Wat hebben we nodig:
  • 4-5 wortelen, geschraapt en in plakken gesneden
  • 200 gr knolselderblokjes (diepvries)
  • 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
  • water, heet
  • 1/2 chili pepertje, ontpit en grof gesneden
  • stukje gember, geschild en grof gesneden
  • 1 potje Petit Suisse
  • zout naar smaak
  • 1 Granny Smith appel, geschild en in fijne brunoise gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de wortelplakjes met de knolselderblokjes en de bouillon in de kan van de soupmaker.
  • Overgiet met heet water tot aan het bovenste vulstreepje.
  • Laat de soep garen en mix ze glad.
  • Voeg het pepertje, de gember en de Petit Suisse toe. Kruid met zout.
  • Mix nogmaals glad.
  • Schep de soep in 4 mooie kommen. Werk af met blokjes appel.
TIP:

Een soupmaker is heel handig. Je hebt er geen omkijken naar, eens de ingrediënten in de kan zitten. Na 25 min is je soep klaar en gemixt (als je ze gemixt wilt). 

Reacties