Parmezaanse kip met courgetti

Foto Cathy Van de Moortele
Op mijn werk kochten we vaak ontbeende kippenbouten. Sappig vlees van de bouten, die lekker krokant bakken en niet uitdrogen. Dat is ook wat ik gebruikt heb voor deze Parmezaanse kip. Normaal zou ik daarvoor een kipfilet tussen plastic folie leggen en plat kloppen met een vleeshamer. Met deze ontbeende kippenbouten lukt dat evengoed, met meer smaak.
De courgetti maak ik met mijn Gefu spiraalsnijder. Je kan ook gewone pasta nemen, maar ik had zin in een koolhydraatarm recept, vandaar deze keuze. Snel klaar en lekker!
Dit recept is voor 4 personen.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 30 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • panko broodkruim
  • citroenpeper
  • 4 ontbeende kippenbouten, plat geklopt en ontdaan van bloedvlekjes
  • olie
  • 1 sjalot, gepeld en in partjes gesneden
  • 3 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 3 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 4 rechte courgetten, bovenste en onderste eindje eraf gesneden
  • 1 koffielepel gedroogde thijm
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een plat schaaltje en meng daarin de yoghurt met de kaas.
  • In een tweede schaaltje giet je Panko.
  • Doop de kip eerst aan beide zijden in de yoghurt met kaas.
  • Kruid met citroenpeper en doop daarna beide zijden in Panko. Druk goed aan.
  • Laat wat olie heet worden in een zware, gietijzeren pan. Verminder het vuur naar medium.
  • Bak de kip aan beide zijden goudbruin.
  • Ondertussen laat je een lepel olie warm worden in een grote antikleefpan.
  • Fruit de ui glazig en voeg de look toe.
  • Doe de blokjes tomaat bij de uien en laat ze even meestoven.
  • Blus met de wijn en laat die inkoken tot het vocht bijna verdampt is.
  • Draai ondertussen de courgetten door de spiraalsnijder.
  • Voeg de courgetteslierten toe aan de pan en laat ze kort warm worden. Ze moeten knapperig blijven.
  • Kruid af met citroenpeper.
  • Serveer de Parmezaanse kip met de courgetti.
TIP:

Kies rechte courgetten, dat maakt het makkelijker om ze door de spiraalsnijder te duwen.
Als je geen Panko (Japans broodkruim) vindt, kan je ook paneren met gecrushte Kellogg's Original.

Reacties