Bosbessen parfait

Foto Cathy Van de Moortele
Er worden hier veel bosbessen gegeten. Ik koop wel eens een hele bak en vries ze dan in, in ziploc zakken. Voor deze parfait hoef je de bessen zelfs niet op kamertemperatuur te laten komen: de extra bite zorgt dat je snel wakker bent.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel esdoornsiroop
  • zeste van 1/4 citroen
  • 70 gr bosbessen, bevroren
  • 1 eetlepel granola
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de yoghurt met de esdoornsiroop en de citroenzeste.
  • Schep de helft van de yoghurt in een breed glas.
  • Verdeel de helft van de bosbessen over de yoghurt.
  • Schep de resterende yoghurt in het glas en werk af met de laatste bosbessen.
  • Lepel de granola voorzichtig op de bessen.
TIP:

Ook lekker met framboos. Laat die wel gedeeltelijk ontdooien.

Reacties