Pasta tonijn eenpansgerecht
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 170 gr volkoren spirelli
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel boter
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- 3 stelen groene selder, zeer fijn gesneden (maantjes)
- 30 gr vloeiende bloem
- 500 ml kokosmelk (zuivelvervanger)
- 65 gr diepvrieserwtjes
- zeste van 1/4 citroen
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1 koffielepel mosterd
- peper en zout
- 140 gr kwaliteitstonijn (op olie, in bokaaltje), uitgelekt
- 15 gr panko (Japans broodkruim)
- 45 gr grana padano, vers geraspt
- Kook de spirelli gaar in ruim, gezouten water.
- Zet ondertussen een zware pan, type Le Creuset of een gietijzeren pan, op een medium vuur.
- Laat de olie warm worden met de boter en fruit dan de uien aan met de selder.
- Laat beide zacht worden, maar niet kleuren.
- Strooi de bloem over de groentjes en laat die even "droog"bakken.
- Blus met de kokosmelk en zet het vuur wat hoger.
- Voeg de erwtjes, zeste en citroensap, mosterd, peper en zout toe.
- Verkruimel de tonijn boven de pan en roer hem onder het gerecht.
- Giet de pasta af en doe hem terug in de pot.
- Meng de vulling door de pasta en schep alles terug in de pan.
- Laat de grill goed heet worden.
- Bestrooi dit eenpansgerecht met de panko en de grana padano en zet de pan onder de grill, tot er zich een mooi korstje vormt.
- Aan tafel!
Als je geen panko hebt, kan je zelf broodkruim grof malen.
De grana padano kan je ook vervangen door Parmesan.
OK, je hebt gelijk, dit is niet helemaal een eenpansgerecht, omdat je de pasta apart moet koken. Maar als je pasta over hebt van daags voordien, wordt het helemaal een eenpansgerecht.
Serveer dit gerecht met een groene salade en wat krokant stokbrood, als je grote eters hebt.
Reacties