Ontbijten met quinoa

Quinoa is licht verteerbaar en past zeer goed in een gezonde levensstijl. Je kan quinoa in verschillende kleuren krijgen, natuur of met gedroogde groenten erbij. Deze keer heb ik gekozen voor de natuurlijke quinoa. Er is genoeg voor 3 personen.

Wat hebben we nodig:
  • 90 gr ongekookte quinoa
  • 180 gr lichte kokosmelk of amandelmelk 
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • snuifje zout
  • 120 gr aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
  • 120 gr banaan, gepeld en in plakken gesneden
  • 15 gr kokosschilfers, droog getoast in een heet pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Spoel de quinoa grondig in een kom met koud water en een fijne zeef.
  • Laat de quinoa uitlekken en meng hem dan met de kokosmelk, het water, de suiker en het zout in een steelpan.
  • Breng de quinoa aan de kook.
  • Laat de quinoa 15 min garen op medium warmte.
  • Van zodra je een klein "staartje" uit de quinoa ziet verschijnen, is hij gaar.
  • Verdeel de quinoa over 3 kommen.
  • Werk af met aardbeien, banaan en kokosschilfers.
TIP:

Gebruik ander fruit ter afwisseling.

Reacties