Ontbijten met bulgur

Foto Cathy Van de Moortele
Nooit gedacht dat ik bulgur als ontbijt zou eten, maar het was zo lekker, dat ik het vaker op mijn menu zal zetten. Bulgur is een bruine versie van couscous en is heel goed voor je. Ik maak een grote hoeveelheid bulgur en zet het in de koelkast weg voor ontbijt, salades, in soep, .. Je kan er alle kanten mee op. Dit ontbijt zorgt ook voor stabiele bloedsuikers en zorgt dat je geen honger hebt tot de middag.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr gekookte bulgur
  • 3 walnoten, gehakt
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 60 gr Griekse yoghurt
  • snuifje kaneel
  • 1 koffielepel esdoornsiroop
  • 1/2 banaan, gepeld en in plakjes gesneden
  • 2 aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de koude bulgur met de noten en de lichtbruine suiker in een kommetje.
  • Meng de yoghurt met de kaneel en de esdoornsiroop en schep die op de bulgur.
  • Werk af met banaan en aardbei.
TIP:

Kook 175 gr bulgur in 475 ml water gedurende 12 min of tot het vocht is opgenomen. Bewaar de bulgur in een afgesloten bakje in de koelkast.
Bulgur vind je in de supermarkt bij de rijst en couscous.
Voor de mensen die koolhydraten tellen. Dit ontbijt bevat pp 45 gr kh.

Reacties