Ontbijten met avocado en prosciutto

Foto Cathy Van de Moortele
Niet een alledaags ontbijt en ik dacht dat het niets voor mij zou zijn, maar het is bijzonder goed meegevallen. Probeer het eens!

Wat hebben we nodig:
  • 2 handenvol rucola, gewassen en drooggezwierd
  • 1 eetlepel vinaigrette 
  • 1/2 avocado, geschild, ontpit en in partjes gesneden
  • 1 rode pompelmoes, geschild en in partjes verdeeld (zonder membranen)
  • 2 flinterdunne plakjes zachte prosciutto
  • citroenpeper
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de rucola met een eetlepel vinaigrette en schik hem in een kom.
  • Verdeel de partjes avocado en pompelmoes over de sla en schik de prosciutto in het midden.
  • Kruid af met citroenpeper.
TIP:

Ik gebruik mijn standaardvinaigrette hiervoor: 3 eetlepels neutrale olie, 1 eetlepel azijn, scheutje vloeibare zoetstof, 1 teentje look, peper van de molen, grof zeezout, 1 klein sjalotje (gesnipperd).

Reacties