Ontbijten met avocado en prosciutto
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 handenvol rucola, gewassen en drooggezwierd
- 1 eetlepel vinaigrette
- 1/2 avocado, geschild, ontpit en in partjes gesneden
- 1 rode pompelmoes, geschild en in partjes verdeeld (zonder membranen)
- 2 flinterdunne plakjes zachte prosciutto
- citroenpeper
- Meng de rucola met een eetlepel vinaigrette en schik hem in een kom.
- Verdeel de partjes avocado en pompelmoes over de sla en schik de prosciutto in het midden.
- Kruid af met citroenpeper.
Ik gebruik mijn standaardvinaigrette hiervoor: 3 eetlepels neutrale olie, 1 eetlepel azijn, scheutje vloeibare zoetstof, 1 teentje look, peper van de molen, grof zeezout, 1 klein sjalotje (gesnipperd).
Reacties