Crunchy salade met gebakken ei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olie
- 4 sneden brood, in blokjes gesneden
- 3 eieren (ik eet er maar eentje)
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 175 gr gemengde sla
- 8 radijzen, in 4 gesneden
- Verhit een gietijzeren pan en laat er één eetlepel olie warm in worden.
- Bak de croûtons goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Voeg wat extra olie toe aan de pan, op medium warmte.
- Breek de eieren in de pan, zet er een deksel op en laat ze 2 min bakken.
- Maak een dressing van de azijn, olie, peper en zout.
- Garneer twee borden met gemengde sla en radijsjes.
- Werk af met de gebakken eieren en croûtons.
- Versnipper de bieslook over de salade.
Oud brood is prima om croûtons van te maken.
Ik heb gekozen voor een mengeling van jonge spinazie, ijsbergsla, veldsla en rucola.
Reacties