Gebakken havermout met fruit
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter
- 2 bananen, gepeld en in plakjes gesneden
- 50 gr bosbessen, bevroren
- 50 gr frambozen, bevroren
- 200 gr havermout
- 30 gr walnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
- 60 gr lichtbruine suiker
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 1/2 koffielepel kaneel
- snuifje zout
- 475 ml (haver)melk
- 1 ei
- 20 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 2 koffielepels vanille extract
- 50 gr frambozen, bevroren
- 50 gr bosbessen, bevroren
- 30 gr walnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet een vierkante ovenschaal in met boter.
- Schik de bananenplakjes in één laag op de bodem van de schaal.
- Strooi de bosbessen en frambozen over de banaan.
- Meng de havermout met de noten, suiker, het bakpoeder, kaneel en zout.
- Verdeel deze havermoutmengeling over het fruit.
- Meng de melk met het ei, de boter en de vanille.
- Giet de melk voorzichtig over de havermout en tik een paar keer met de schaal op het werkblad, zodat de melk zich goed kan verdelen.
- Strooi de frambozen, bosbessen en noten over de havermout en zet de schaal 35 - 45 min in de oven.
- Haal de gebakken havermout uit de oven wanneer hij goudbruin gebakken is.
Serveer met Griekse yoghurt en vers fruitsap.
Reacties