Rundergoulash

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben dol op paprika's! Dit soort gerechten maak ik dan ook graag klaar. Veel paprika's, uien, tomaat en heel zacht vlees...mmmmm.

Wat hebben we nodig:
  • scheutje olijfolie
  • klontje boter
  • 1 kg rundsstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote ui, gepeld en in repen gesneden
  • 2 rode en 2 groene paprika's, schoongemaakt en in repen gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 koffielepel zoet paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden met het klontje boter in een zware pot, type Le Creuset.
  • Kruid het vlees aan alle zijden met peper en zout.
  • Bestuif het vlees met de bloem.
  • Bak het vlees mooi bruin aan alle zijden en haal het dan uit de pot.
  • Bak de uien in hetzelfde bakvet. Ze mogen wat kleur krijgen.
  • Voeg de paprika's toe en laat ze meebakken.
  • Voeg de look toe en gaar even mee.
  • Giet de tomatenblokjes bij de groenten, roer er de tomatenpuree door en kruid met oregano, paprikapoeder, peper en zout.
  • Breng de stoofpot aan de kook en laat hem dan op een zacht vuur verder garen, tot het vlees mooi zacht is.
TIP:

Je kan dit gerecht ook in de slowcooker klaarmaken. Reken op zo'n 3u op HIGH.
Zorg dat er wat vet aan het vlees zit. Kies niet voor het magerste vlees.
Door het vlees te bebloemen, zal de saus mooi indikken. Is de saus op het einde niet dik genoeg, schep dan de groenten en het vlees uit de pot en breng de saus aan de kook. Laat ze zo reduceren waardoor ze vanzelf zal indikken.

Reacties