Linguine met scampi in de look
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 4 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- enkele chilivlokjes
- 1 zak scampi, ontdooid
- peper van de molen
- zout
- 100 ml witte wijn
- 250 gr verse linguine
- verse bladpeterselie, gesnipperd
- Laat wat olijfolie smelten in een grote hapjespan.
- Fruit het sjalotje glazig, zonder het te laten kleuren.
- Voeg de look toe en laat die mooi zijn smaak afgeven.
- Kruid met chili.
- Dep de scampi helemaal droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
- Leg 1/3 van de scampi bij de sjalotjes en laat ze 2-3 min per kant garen.
- Haal de scampi uit de pan en leg opnieuw 1/3 scampi in de pan. Doe zo verder tot alle scampi gegaard zijn.
- Blus de pan met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Ondertussen kook je de linguine beetgaar in ruim, gezouten water.
- Voeg de scampi weer toe aan de pan.
- Giet de linguine af en hou een pollepel pastakookvocht apart.
- Meng de linguine onder de scampi.
- Voeg pastakookvocht toe, om het mengen makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat de pasta straks niet gaat kleven.
- Strooi verse peterselie over je gerecht en schud de pan nog eens goed op.
- Smakelijk!
Werk dit gerecht nog af met het sap en de zeste van 1/2 citroen.
Roer eventueel nog 100 ml culinaire room door dit gerecht.
Reacties