Citroencake met thijm

Foto Eva J.
De jongste dochter is niet enkel gepassioneerd door kunst en fotografie, maar ook door gezonde voeding, bakken en koken. Sinds ze weg is van huis, heeft ze haar eigen weg gevonden in de keuken en ze verbaast me telkens opnieuw met haar originele recepten en gevoel voor smaakcombinaties. Ze weet het ook nog eens goed vast te leggen op de foto. Vandaag mag ik haar recept voor deze citroencake met thijm met jullie delen.

Wat hebben we nodig:
  • 280 gr patisseriebloem
  • 7 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 160 gr fijne griessuiker
  • enkele takjes jonge thijm, geritst
  • 180 ml ongezoete rijstmelk of een andere plantaardige melk
  • 125 gr alpro soja natuur yoghurt (ongezoet)
  • 55 ml neutrale olie
  • sap van 1 grote citroen
  • zeste van 1 grote citroen
  • 3 schijfjes citroen
  • extra jonge thijm, geritst
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde vorm lichtjes in. Bestuif de ingevette vorm met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, zout, de suiker en de thijm.
  • Meng de sojamelk met de sojayoghurt, olie, het citroensap en de zeste.
  • Meng de natte ingrediĆ«nten kort door de droge, tot alles net gemengd is. Meng niet langer dan nodig.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Versier het beslag met de schijfjes citroen.
  • Bak de cake 45 min of tot hij mooi gekleurd en gaar is.
  • Strooi nog wat extra thijmblaadjes over de cake ter versiering.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
TIP:

Was je citroenen goed voor je ze verwerkt in je gebak. Kies sowieso voor bio citroenen.


Reacties