Citroencake met thijm
Foto Eva J. |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem
- 7 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 160 gr fijne griessuiker
- enkele takjes jonge thijm, geritst
- 180 ml ongezoete rijstmelk of een andere plantaardige melk
- 125 gr alpro soja natuur yoghurt (ongezoet)
- 55 ml neutrale olie
- sap van 1 grote citroen
- zeste van 1 grote citroen
- 3 schijfjes citroen
- extra jonge thijm, geritst
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde vorm lichtjes in. Bestuif de ingevette vorm met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
- Meng de bloem met het bakpoeder, zout, de suiker en de thijm.
- Meng de sojamelk met de sojayoghurt, olie, het citroensap en de zeste.
- Meng de natte ingrediƫnten kort door de droge, tot alles net gemengd is. Meng niet langer dan nodig.
- Giet het beslag in de vorm.
- Versier het beslag met de schijfjes citroen.
- Bak de cake 45 min of tot hij mooi gekleurd en gaar is.
- Strooi nog wat extra thijmblaadjes over de cake ter versiering.
- Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
Was je citroenen goed voor je ze verwerkt in je gebak. Kies sowieso voor bio citroenen.
Reacties