Gnocchi in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/6 knolselder, geschild en in blokjes gesneden
- 2 rode uien, gepeld en in parten gesneden
- 1/2 butternut, geschild en in blokjes gesneden
- 1/4 bloemkool, in roosjes verdeeld
- enkele takjes verse thijm, geritst en fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout.
- 1 zak gnocchi
- 3 boerenworsten
- Parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 230°C. Zet een bakplaat klaar, die je lichtjes bestreken hebt met olijfolie.
- Leg de knolselderblokjes samen met de rode ui, butternut, bloemkoolroosjes en gnocchi op de bakplaat.
- Strooi de thijm over de groentjes en kruid met peper en zout.
- Zorg dat alles in één laag ligt.
- Nijp stukjes van de worsten (gooi de darme weg) en verdeel ze over de groenten.
- Besprenkel met wat extra olijfolie en hussel goed door elkaar.
- Schuif de bakplaat 25 min in de hete oven.
- Rasp wat verse Parmezaanse kaas over het ovengerecht en dien op met krokant brood.
Ook lekker met wat gehalveerde spruitjes, blokjes pastinaak tussen de groenten.
Kies voor een lekkere worst, zoals Italiaanse venkelworsten of Spaanse chorizo. De sappen die uit de worsten komen, geven extra smaak aan de groenten.
Je kan de bakplaat de eerste 10 min afdekken met alumiumfolie, zodat de groenten de tijd krijgen te garen zonder teveel te kleuren.
Reacties