Choculoosmousse

Foto Cathy Van de Moortele
Wanneer de wind goed zit, ruiken wij de speculooskoekjes van de Lotus tot bij ons. In Lembeke is de Lotusfabriek gevestigd, die verantwoordelijk is voor heel wat lekkernijen. Welk gezin heeft nu geen Lotus speculoospasta in huis? Wist je dat je op de website van de Lotus ook nog eens recepten kan vinden, die voor iedereen toegankelijk zijn?
Deze choculoosmousse zal je alvast kunnen bekoren. Geniet maar mee!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr BLOC chocolade, gehakt
  • 100 gr speculoospasta (gladde)
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 100 ml slagroom, 40% vet
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de gehakte chocolade met de speculoospasta in een kookpannetje. 
  • Verwarm au bain marie of gebruik de smeltfunctie op je fornuis.
  • Roer niet in de chocolade tot hij helemaal gesmolten en bijna afgekoeld is.
  • Roer de chocolade en speculoospasta door elkaar met een spatel.
  • Schep een beetje van deze massa bij de eierdooiers en klop goed los.
  • Giet de eierdooiers nu bij de chocolade en spatel alles mooi door elkaar.
  • Klop de eiwitten mooi op tot zachte pieken en doe hetzelfde met de slagroom (mayonaisedikte).
  • Spatel de opgeklopte eiwitten rustig door het beslag.
  • Spatel ook de room rustig door het beslag.
  • Zorg dat je een homogeen mengsel hebt.
  • Giet alles in een maatbeker met teutje.
  • Giet de mousse in 8 mooie glazen en laat ze opstijven in de koelkast.
TIP:

Deze mousse maak je best niet met de crunchy speculoospasta.
Het dessert is eigenlijk bedoeld voor 4 personen, maar is behoorlijk zwaar, vandaar mijn keuze om er 8 porties van te maken.

Reacties