Choculoosmousse
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze choculoosmousse zal je alvast kunnen bekoren. Geniet maar mee!
Wat hebben we nodig:
- 100 gr BLOC chocolade, gehakt
- 100 gr speculoospasta (gladde)
- 3 eierdooiers
- 3 eiwitten
- 100 ml slagroom, 40% vet
- Doe de gehakte chocolade met de speculoospasta in een kookpannetje.
- Verwarm au bain marie of gebruik de smeltfunctie op je fornuis.
- Roer niet in de chocolade tot hij helemaal gesmolten en bijna afgekoeld is.
- Roer de chocolade en speculoospasta door elkaar met een spatel.
- Schep een beetje van deze massa bij de eierdooiers en klop goed los.
- Giet de eierdooiers nu bij de chocolade en spatel alles mooi door elkaar.
- Klop de eiwitten mooi op tot zachte pieken en doe hetzelfde met de slagroom (mayonaisedikte).
- Spatel de opgeklopte eiwitten rustig door het beslag.
- Spatel ook de room rustig door het beslag.
- Zorg dat je een homogeen mengsel hebt.
- Giet alles in een maatbeker met teutje.
- Giet de mousse in 8 mooie glazen en laat ze opstijven in de koelkast.
Deze mousse maak je best niet met de crunchy speculoospasta.
Het dessert is eigenlijk bedoeld voor 4 personen, maar is behoorlijk zwaar, vandaar mijn keuze om er 8 porties van te maken.
Reacties