Gebakken spitskool
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 spitskool
- boter
- grof zout
- peper van de molen
- verse thijm, geritst
- sap van 1/2 citroen
- Verwijder eventueel gehavende bladeren van de spitskool.
- Snij de kool in dikke plakken.
- Neem een grote pan en laat daar wat boter in smelten.
- Kruid de plakken kool aan beide zijden met grof zout en peper.
- Leg de plakken kool in de pan wanneer de boter uitgebruist is.
- Laat de kool bakken op een hoog vuur, zodat ze snel kleurt.
- Draai ze voorzichtig om met een brede spatel en bak ook de andere kant.
- Strooi de thijmblaadjes over de kool.
- Schep de kool op de borden en besprenkel ze met citroensap.
Je kan de boter ook vervangen door olijfolie en er zo een vegan gerechtje van maken.
Reacties