Gebakken spitskool

Foto Cathy Van de Moortele
De spitskool is een fijne variant van de meer gekende witte kool. Zoals de naam het al zegt, loopt deze kool spits uit. De kool is sappig, mild van smaak en heel snel klaar. Zet ze alvast eens op het menu de komende week, je zal verrast zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 spitskool
  • boter
  • grof zout
  • peper van de molen
  • verse thijm, geritst
  • sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwijder eventueel gehavende bladeren van de spitskool. 
  • Snij de kool in dikke plakken.
  • Neem een grote pan en laat daar wat boter in smelten.
  • Kruid de plakken kool aan beide zijden met grof zout en peper.
  • Leg de plakken kool in de pan wanneer de boter uitgebruist is.
  • Laat de kool bakken op een hoog vuur, zodat ze snel kleurt.
  • Draai ze voorzichtig om met een brede spatel en bak ook de andere kant.
  • Strooi de thijmblaadjes over de kool.
  • Schep de kool op de borden en besprenkel ze met citroensap.
TIP:

Je kan de boter ook vervangen door olijfolie en er zo een vegan gerechtje van maken.

Reacties