Groentesoep met knoedels
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr zelfgemaakt paneermeel
- 5 gr bakpoeder
- snuifje zout
- snuifje lookpoeder
- snuifje witte peper
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 150 gr eieren, geklutst (3 stuks)
- 30 gr olijfolie (of gesmolten, afgekoelde boter)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 3 stelen groene selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 2 grote wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 prei, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
- 3 l groentebouillon
- 1/3 courgette, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- peper van de molen
- zout
- 50 gr diepvrieserwtjes
- Meng het paneermeel met het bakpoeder, zout, lookpoeder, de peper en de dille.
- Meng de eieren met de 30 gr olijfolie.
- Meng de natte ingrediënten kort door de droge en zet het geheel 30 min in de koelkast.
- Ondertussen fruiten we de groentjes al aan: laat 2 eetlepels olijfolie warm worden in een grote pot.
- Fruit de ui, selder, wortel en prei glazig.
- Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
- Haal het broodkruim uit de koelkast en maak er balletjes van (zo groot als knikkers - ze worden dubbel zo groot in de soep).
- Leg de balletjes in de soep en voeg ook de courgettebrunoise toe.
- Zet het deksel op de pot en laat de soep op medium warmte garen gedurende 30 min. Doe het deksel niet eerder open!
- Kruid af met peper en zout.
- Net voor het serveren, roer je de diepvrieserwtjes door de hete soep.
Als je nog soep over hebt en je wilt die de volgende dag opnieuw serveren, haal de broodballetjes er dan uit en hou ze apart. Voeg ze pas op het einde van het heropwarmen weer uit, zodat ze niet papperig worden.
Reacties