Aardappelsalade met gerookte zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr aardappelen, gewassen en geschild
- 150 gr volle Griekse yoghurt
- 1 eetlepel gedroogde dille
- scheutje olijfolie
- zeste van 1 citroen
- peper van de molen
- snuifje zout
- roze peperbolletjes
- 100 gr gerookte zalm, gesnipperd
- 1 eetlepel foreleitjes
- Snij de aardappelen in gelijke blokjes en stoom ze gaar in 20 min.
- Laat de aardappelen even afkoelen. Schud ze niet op, want ze moeten mooi glad blijven.
- Meng de yoghurt met de dille en de olijfolie. Roer er de citroenzeste door en kruid met peper en zout.
- Schep deze dressing door de lauwwarme aardappeltjes.
- Meng de aardappelsalade met de roze peperbollen en de zalm.
- Zet een grote ring op je bord en duw de salade er in.
- Hef de ring op.
- Versier met foreleitjes, extra zalm, dille en roze peperbollen.
Roze peperbollen zijn gedroogde besjes, die het uitstekend doen als garnituur bij vis maar ook bij bijvoorbeeld foie of faux gras.
Reacties