Gevuld witlof in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze keer heb ik het witlof gevuld met kalfsgehakt en boursin, omwikkeld met spek en gebakken in de oven.
Wat hebben we nodig:
- 4 stronken witlof, in de lengte doorgesneden
- 200 gr kalfsgehakt
- peper van de molen
- zout
- 80 gr boursin naar keuze
- 8 plakjes ontbijtspek
- 190 ml kalfsfond (klein flesje)
- klontjes boter
- 125 gr room of ricotta
- 10 groene peperbolletjes
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal de kleinste blaadjes uit het witlof weg, zodat je een holte krijgt in het midden (maak van deze blaadjes een slaatje).
- Kruid het gehakt bij met peper en zout en verdeel het in 4 gelijke worstjes.
- Voorzie 4 halve witlofstronkjes van gehakt en de andere 4 helften van boursin.
- Zet de helften weer tegen elkaar.
- Leg 2 plakjes ontbijtspek tegen elkaar en leg daarop een gevulde stronk witlof.
- Wikkel het spek rond het witlof en leg de stronk in een ovenschaal.
- Doe dit ook met de andere stronken.
- Giet de kalfsfond bij het witlof en leg enkele klontjes boter op de stronken.
- Zet de schotel 45 min in de oven. Om het kwartier mag je de stronken draaien en bedruipen met het vocht.
- Haal het witlof uit de oven en hou het warm.
- Meng het vocht met de ricotta (of room) en de peperbolletjes en laat de saus inkoken.
- Serveer het witlof met de saus.
Lijkt me ook een goed idee om de boursin te vervangen door verse geitenkaas.
Reacties