Sous-vide look

Foto Cathy Van de Moortele
Look is zoiets wat je gewoon altijd in huis moet hebben. Je kan het in zoveel gerechten gebruiken en het is nog eens goed voor je ook. Ik denk nu spontaan aan vers getoaste crostini, nog warm van de oven en dan besmeerd met gegaarde look... hemels.... een beetje verse thijmblaadjes erover, besprenkeld met extra virgin olijfolie, beetje peper van de molen.. Je snapt het wel.

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr gepelde looktenen (4 bollen ongeveer)
  • 40 gr extra virgin olijfolie
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Bevestig je sous-vide stick in een geschikte container met voldoende water.
  • Stel het apparaat in op 88°C en 4u gaartijd.
  • Doe de tenen look met de olie en het zout in een geschikt zakje en trek het vacuĆ¼m.
  • Dompel het zakje onder van zodra het toestel aangeeft dat de gewenste temperatuur bereikt is.
  • Na de gaartijd, haal je het zakje uit het water.
  • Knip het zakje open en bewaar de look in de olie in een goed gesloten bokaaltje in de koelkast.
TIP:

Voeg wat kruiden toe aan het zakje: thijm, rozemarijn, chilipepertjes, ..

Reacties