Zalmforel in citroen lookboter
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 zalmforelfilets
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper van de molen
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- sap van 1 citroen
- 30 ml witte wijn
- 2 eetlepels boerenboter
- verse peterselie, gesnipperd
- Laat de olijfolie goed warm worden in een antikleefpan, die net groot genoeg is voor je visfilets.
- Kruid de vis met Italiaanse kruiden en peper aan 1 kant.
- Leg de vis met de gekruide kant in de pan en laat hem mooi bakken aan één kant.
- Draai de visfilets om en zet het vuur uit. Zet een deksel op de pan en laat de vis 5 min van het vuur staan.
- Schep de filets uit de pan en hou ze warm.
- Doe wat extra olie in de pan en fruit de look licht aan.
- Blus met citroen en wijn en laat de saus wat inkoken.
- Werk af met boter en peterselie.
- Leg de vis weer in de pan en warm nog even kort door.
Arctic zalm is hier ook heel geschikt voor.
Reacties