Zalmforel in citroen lookboter

Foto Cathy Van de Moortele
Heb je al eens zalmforel geprobeerd? Ziet er uit als zalm maar met de structuur en de verfijnde smaak van forel. Ik vind dit een van de lekkerste vissoorten en de vis is zo snel klaar, dat je helemaal geen moeite hoeft te doen. Mensen die zeggen dat ze geen vis lusten, hebben duidelijk nooit zalmforel gegeten.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 zalmforelfilets
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper van de molen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • sap van 1 citroen
  • 30 ml witte wijn
  • 2 eetlepels boerenboter
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olijfolie goed warm worden in een antikleefpan, die net groot genoeg is voor je visfilets.
  • Kruid de vis met Italiaanse kruiden en peper aan 1 kant.
  • Leg de vis met de gekruide kant in de pan en laat hem mooi bakken aan één kant.
  • Draai de visfilets om en zet het vuur uit. Zet een deksel op de pan en laat de vis 5 min van het vuur staan.
  • Schep de filets uit de pan en hou ze warm.
  • Doe wat extra olie in de pan en fruit de look licht aan.
  • Blus met citroen en wijn en laat de saus wat inkoken.
  • Werk af met boter en peterselie.
  • Leg de vis weer in de pan en warm nog even kort door.
TIP:

Arctic zalm is hier ook heel geschikt voor.

Reacties