Franse pistou uit de soupmaker
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 wortel, geschraapt en in fijne rondjes gesneden
- 170 gr aardappel, geschild en in fijne brunoise gesneden
- 300 gr butternut, geschild, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 50 gr spercieboontjes, getopt en in stukjes gesneden
- 50 gr diepvrieserwtjes
- 50 gr kleine pasta (ik heb mini penne genomen)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel (Bomba) tomatenpuree
- 650 ml water, heet
- 1 bouillonblokje naar keuze
- peper en zout
- Doe alle ingrediënten in de kan van de soupmaker en roer om met een houten lepel.
- Zet het deksel op de kan en kies voor Chunky setting en 4 pers.
- Laat de soupmaker zijn werk doen.
- Klaar!
Zorg dat de maximum vullijn niet overschreden wordt.
Je mag diepvriesgroenten gebruiken, maar die moet je eerst laten ontdooien eer je ze gebruikt. De soupmaker werkt met voorgeprogrammeerde settings, gebaseerd op verse groenten. Je groenten zullen niet gaar zijn als je ze bevroren toevoegt. Uitzondering: erwtjes (die mogen er bevroren bij).
Reacties