Bloemkoolsoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Met op de achtergrond een wit sneeuwtapijt, laat ik de Total Control Soupmaker zijn werk doen. Romige
bloemkoolsoep met spikkeltjes rode paprika. Zet je neer met een boekje en wacht tot je aan tafel kan.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
  • peper van de molen
  • 200 ml culinaire room
  • groentebouillon (ongeveer 700 ml), heet
  • 1/4 rode paprika, in fijne brunoise gesneden verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de vetstof in de kan van de soupmaker en kies voor de Sauteer functie. Zet het deksel op de kan en laat die 1 min sauteren.
  • Voeg de ui toe en zet het deksel terug. Laat de uien 2 min sauteren en voeg dan de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe. Roer om met een houten lepel en laat de groenten 4 min sauteren onder deksel.
  • Kruid met peper van de molen en voeg de room toe.
  • Overgiet met hete bouillon tot aan de maximum vullijn van 4 porties.
  • Zet het deksel op de kan en kies voor Smooth en 4 pers. 
  • Laat de soupmaker zijn werk doen.
  • Werk de soep af met de fijngesnipperde rode paprika.
  • Strooi wat peterselie over de soep.
TIP:

Zorg dat je groenten klein gesneden zijn.

Reacties