Italiaanse tweekleurige abbracci koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Superleuk, deze tweekleurige koekjes in de vorm van een donut. Je maakt een wit en een bruin deeg en voegt ze samen bij het vormen. De koekjes blijven tot 14 dagen krokant in een gesloten koekjestrommel. Dat is, als je er af kan blijven natuurlijk. Goed voor zo'n 100 koekjes.

Wat hebben we nodig:
  • voor het witte deeg:
  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 30 gr room
  • 15 gr honing, vloeibaar
  • 260 gr patisseriebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • voor het bruine deeg:
  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 40 gr melk
  • 260 gr patisseriebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 30 gr pure cacao
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter romig met de suiker in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
  • Voeg het ei toe en klop verder.
  • Voeg de room en de honing toe en klop tot een homogeen beslag.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven het beslag en laat de Kenwood verder mengen tot een zacht en homogeen deeg.
  • Het deeg is nog een beetje plakkerig, maar dat komt goed.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 min rusten in de koelkast.
  • Klop de boter romig met de suiker in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
  • Voeg het ei toe en klop verder.
  • Voeg de melk toe en klop tot een homogeen beslag.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, de cacao en het zout boven het beslag en laat de Kenwood verder mengen tot een zacht en homogeen deeg.
  • Het deeg is nog een beetje plakkerig, maar dat komt goed.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 min rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Verdeel beide deegsoorten in porties van 6 gr.
  • Rol elk deegballetje uit tot een worstje van 6 cm.
  • Buig de worstjes tot halve cirkels.
  • Leg het uiteinde van het bruine worstje over het witte aan de ene kant.
  • Leg het uitende van het bruine worstje onder de witte aan de andere kant.
  • Bak de koekjes 10-15 min of tot de lichtgekleurde kant zachtjes begint te bruinen.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op roosters.
TIP:

Zorg dat zowel de boter, eieren, melk, room op kamertemperatuur zijn.
Wil je graag meerdere bakplaten tegelijk in de oven zetten? Kies dan voor heteluchtoven en zet de temperatuur op 140°C. Hou dezelfde baktijd aan.

Reacties