Bereid gehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Puur nostalgie, dit broodbeleg. We aten dit vaak als kind, met extra vers gemalen peper er bovenop. Gebruik sjalotjes ipv uien, voor een fijnere smaak. Ik kies graag voor de combinatie varkens/kalfsgehakt, maar kies gerust wat jij gewend bent.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr gemengd gehakt
  • 1/3 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 koffielepel kappertjes, grof gehakt
  • 1 koffielepel augurkblokjes
  • 25 gr mayonaise
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het gehakt in een kommetje.
  • Meng de sjalot, kappertjes en augurkjes door het gehakt.
  • Maak het gehakt smeuïger met de mayonaise.
  • Voeg de peterselie toe.
  • Kruid af met vers gemalen peper en zout.
TIP:

Eet bereid gehakt de dag zelf op. Je werkt met rauw vlees en dat moet je niet te lang bewaren.

Reacties