Spaghetti scampi
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr spaghetti
- klontje boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje look, gepeld en gesnipperd
- enkele chilivlokjes
- 7 scampi, ontdooid, van het darmkanaal ontdaan en gepeld
- peper en zout
- 1 grote tomaat, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 koffielepel garnalenbouillonpoeder (optioneel)
- peper en zout
- 50 ml witte wijn
- sap van 1/2 citroen
- 50 ml culinaire room
- verse peterselie, gesnipperd
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Ondertussen smelt je de boter met de olie in een hapjespan met hoge randen.
- Fruit het sjalotje glazig en voeg de look toe.
- Kruid met chilivlokjes.
- Leg de scampi in de pan.
- Kruid met peper en zout en bak ze krokant aan beide zijden. Draai ze slechts 1x om.
- Haal de scampi uit de pan en hou ze warm.
- Voeg de tomatenreepjes toe en strooi het bouillonpoeder in de pan.
- Blus de pan met de wijn en laat hem nagenoeg inkoken.
- Voeg het citroensap toe.
- Giet de pasta af en voeg hem toe aan de pan, samen met een enkele lepels pastakookvocht.
- Voeg de room en de scampi toe en warm nog even kort door.
- Schud de pan een paar keer op.
- Werk af met peterselie.
Laat de scampi niet te lang garen, zodat het geen rubber wordt.
Reacties