Romige polenta met aardse champignons
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 900 ml water
- 1 koffielepel zout
- 150 gr polenta
- 50 gr boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 tenen look, gepeld en geplet
- 450 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- peper en zout
- verse rozemarijn, fijngehakt
- 100 ml rode wijn
- 200 ml bouillon, koud
- 1 eetlepel maïzena
- Breng het water aan de kook en voeg het zout toe.
- Giet de polenta in een dunne straal in het water en klop met een garde zodat je geen klontertjes hebt.
- Verminder de hitte, zet een deksel op de pot en laat de polenta zachtjes garen (15 min). De polenta zal al het vocht opslorpen.
- Werk af met de boter.
- Ondertussen maken we de champignons klaar.
- Laat de olie warm worden in een grote braadpan.
- Fruit de look aan en voeg dan de champignons toe. Kruid met peper en zout.
- Laat de champignons hun vocht afgeven en laat ze mooi bruin bakken.
- Kruid met rozemarijn en blus met de wijn. Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Meng de bouillon met de maïzena en voeg die toe aan de champignons.
- Laat de saus mooi indikken.
- Kruid nogmaals af met peper en zout.
- Serveer de champignons over de polenta.
Serveer dit gerecht meteen.
Reacties