Drumsticks in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Er zit altijd kip in onze weekmenu's, gewoon omdat kip zo veelzijdig is. Wat dacht je van de kippenonderdijen (drumsticks) met een kruidig korstje? De Stoves was al voorverwarmd en halverwege de braadtijd van de kippenbilletjes, heb ik er nog een bakplaat met gekruide aardappelpartjes bij gezet.

Wat hebben we nodig:
  • 9 drumsticks, gespoeld onder koud water en droog gedept
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kippenkruiden
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 230°C. Zet een bakplaat klaar met aluminiumfolie bekleed.
  • Leg de boter op de folie en zet de plaat even in de oven, zodat de boter smelt.
  • Meng de bloem met de kruiden en doe die in een diepvrieszak.
  • Leg telkens 3 drumsticks in de zak met gekruide bloem en schud goed.
  • Schud overtollige bloem van de kip en leg de drumsticks op de bakplaat.
  • Bak de drumsticks 30 min, draai ze om en bak ze nog 25 min.
TIP:

Je kan deze drumsticks zowel warm als koud eten. Prima om mee te nemen in de lunchbox.

Reacties