Tortellini met spinazie en artisjok

Foto Cathy Van de Moortele
Hohoho, echt, geloof me, dit is gewoon te lekker. Wat een fijne combinatie. En je hoeft helemaal niet te gaan priegelen met het maken van de tortellini. Je koopt ze gewoon in het versvak in de supermarkt. De bechamelsaus maak je wel zelf. Dit is zo'n ovenschotel waarvoor je heerlijk gaat zitten.

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr verse spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 1 bokaal artisjokharten, in stukken gesneden
  • 1 bokaal artisjokbodems, in stukken gesneden
  • 4 eetlepels pesto
  • 60 gr vetstof
  • 60 gr vloeiende bloem
  • 600 gr halfvolle melk
  • 200 ml groentebouillon, heet
  • 500 gr verse tortellini met kaas en spinazie
  • 100 gr mozzarella cucina, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°.
  • Hak de spinazie met de artisjokharten, -bodems en de pesto in de keukenrobot tot een fijnere massa.
  • Laat de vetstof smelten in een steelpan en roer er de bloem onder tot je een mooie roux bekomt.
  • Laat de roux even "bakken" zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  • Voeg de melk in deeltjes toe en klop goed met een garde, zodat je geen klontertjes hebt.
  • Voeg ook de bouillon toe en maak de saus goed warm.
  • Schep 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de groenten over de saus.
  • Leg de helft van de tortellini op de groenten.
  • Dek af met bechamel, laag groenten, tortellini en de resterende bechamelsaus.
  • Leg een laag aluminiumfolie over de schotel.
  • Bak de ovenschotel 30 min en verwijder dan de folie.
  • Strooi de mozzarella over het ovengerecht en bak nog 10 min of tot de kaas mooi gesmolten en gekleurd is.
  • Laat de schotel 5-10 min afkoelen en serveer.
TIP:

Je kan zelfs bevroren pasta gebruiken in dit gerecht.
In mijn Stoves heb ik een functie heteluchtoven met boven- en onderwarmte. Ik gebruik die graag voor dit soort gerechten. Dan smelt de kaas perfect zonder dat hij echt gratineert.

Reacties