Crêpes uit Frankrijk

Foto Cathy Van de Moortele
Ze lijken heel erg op onze pannenkoeken. Elk moment is goed om pannenkoeken te bakken. Vergeet niet om het beslag na het blenden toch zeker 30 min in de koelkast te laten rusten.

Wat hebben we nodig:
  • 240 gr volle melk
  • 120 gr water
  • 2 eieren
  • 45 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • snuifje zout
  • 130 gr patisseriebloem
  • 10 gr fijne griessuiker
  • enkele druppels vanille extract
  • extra vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de melk met het water de eieren in een highspeed blender.
  • Voeg de gesmolten boter toe en kruid met het snuifje zout.
  • Doe de bloem, suiker en vanille er ook bij en blend tot een glad beslag.
  • Zet de blender met het beslag 30 min in de koelkast.
  • Blend nogmaals.
  • Laat een klein beetje vetstof smelten in de pannenkoekenpan.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en draai de pan rond tot de bodem helemaal bedekt is met beslag.
  • De pannenkoeken moeten heel dun zijn en hebben niet veel tijd nodig om te garen.
  • Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur. Maak de randjes los.
  • Draai de pannenkoeken om met een spatel en bak de andere kant.
  • Hou de pannenkoeken warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • Serveer met vers fruit, slagroom, bloemsuiker of boter of wat jij maar lekker vindt.
TIP:

Je kan er ook hartige pannenkoeken van maken. Laat dan de suiker en de vanille weg en voeg wat vers gehakte groene kruiden toe.
Dit recept is goed voor 8 stuks.
Vouw de pannenkoeken na het bakken in 2 en nogmaals in 2, zodat je driehoeken krijgt 

Reacties