Mahi Mahi vistaco's

Foto Cathy Van de Moortele
Als we in Florida zijn (wat ieder jaar wel eens gebeurt), eten we graag verse vis. Mahi Mahi bijvoorbeeld, een stevige witte vis. Bij ons niet zo makkelijk te vinden maar via gambas@home heb ik ze toch in huis kunnen halen. Je zou ook tilapia kunnen gebruiken, maar ik kan de Mahi Mahi zeker aanraden!
Lekker met de crunchy coleslaw en het zoete van de mango!

Wat hebben we nodig:
  • 1 mango, geschild en ontpit
  • 1/2 limoen
  • 115 gr rode kool, geschaafd
  • 1/2 rode ui, gepeld en in fijne halve ringen gesneden
  • peper en zout
  • 300 gr Mahi Mahi, ontdooid
  • kruidenmix*
  • 4 mini tortilla's
  • lookmayonaise
  • verse koriander
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de mango in dunne plakken en daarna in flinterdunne staafjes.
  • Pers een halve limoen uit en druppel die over de mango.
  • Meng met de rode kool, rode ui en kruid met peper en zout en zet nog even koel weg.
  • Dep de vis droog en kruid met de kruidenmix.
  • Zet de vis onder de grill tot hij mooi gekleurd is. Draai om en grill de andere kant.
  • Verdeel de vis in hapklare stukken.
  • Warm de tortilla's op in een droge pan of in de microgolfoven.
  • Schep op elke tortilla wat van de coleslaw, leg er de mahi mahi op en werk af met lookmayonaise en verse koriander.
TIP:

Het zoete van de mango doet het heel goed bij de vis. Vervang de mango eens door verse ananasblokjes.

Kruidenmix*
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel zoete paprika
1 koffielepel komijn
1 koffielepel thijm
1 koffielepel lookpoeder
1 koffielepel oregano
1/2 koffielepel cayenne
1 koffielepel zwarte peper
1 koffielepel zout
1 koffielepel suiker

Reacties