Mini chocolate chip koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Supergrappig, deze kleine koekjes. Ze happen zo makkelijk weg. Stop ze in de lunchbox van de kinderen (of je partner) en je krijgt een instant glimlach!

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 165 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • het merg van 1 vanillestok
  • 200 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • half snuifje natriumbicarbonaat
  • 210 gr mini chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Klop de boter romig met de suiker gedurende 5 min.
  • Voeg het ei toe en meng het goed onder de boter en suiker.
  • Voeg ook de vanille toe.
  • Meng de bloem met het zout en het natriumbicarbonaat en voeg het in 3x toe aan de natte ingrediënten (dit om te vermijden dat je overmixt, wat zou leiden tot taaie koekjes).
  • Spatel de chocolate chips door het beslag.
  • Verdeel het beslag in balletjes van 10 gr. Mini dus.
  • Duw de balletjes iets platter en leg ze op de bakplaten. Ze lopen niet echt uit, dus ze hoeven niet heel ver van elkaar te liggen.
  • Bak de koekjes 9 - 10 min of tot de randjes lichtjes gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op roosters.
TIP:

Net voor de koekjes de oven ingaan, kan je nog op elk koekje enkele chocolate chips extra leggen. Dat oogt mooi en geef toe: extra chocolade?

Reacties