Thaïse noodle salade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had wat teveel verse pasta (linguine) gemaakt, maar besloot om de helft te verwerken tot een Thaïse noodle salade. Normaal zou ik daar soba noodles voor gebruiken, maar hey, waarom andere noodles koken als je noodles gemaakt hebt?

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr noodles, gegaard en afgespoeld
  • 1 grote wortel, geschraapd en geraspt
  • 30 gr pinda's, getoast in een droog pannetje, grof gehakt
  • 40 gr edamame boontjes, gedopt
  • 1 1/2 koffielepel getoaste sesamolie
  • 60 gr rijstazijn
  • 60 gr sojasaus
  • het sap van 1/2 citroen
  • 30 gr donkerbruine suiker
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • enkele chilivlokjes naar smaak
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • enkele blaadjes koriander (of platte peterselie)
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de noodles met de wortel, pinda's en edamame boontjes in een grote kom.
  • Meng alles door elkaar met een tang.
  • Maak de dressing: meng de sesamolie met de rijstazijn, sojasaus, het citroensap, de bruine suiker, look en chili.
  • Giet de helft van de dressing over de salade en schep om. Serveer de rest van de dressing apart bij de salade.
  • Bestrooi de salade met pijpajuin, sesamzaadjes en koriander.
TIP:

Laat de salade 30 min trekken in de koelkast en werk dan pas af met de pijpajuin, sesamzaadjes en koriander.

Reacties