Butternut kokossoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Butternuts zijn de beste pompoenen om soep van te maken. Deze Aziatisch getinte versie is zo lekker en romig, dat je er niet genoeg van krijgt. De soep wordt extra lekker, doordat de groenten eerst gesauteerd worden in de soepmaker, waardoor ze wat kleur en extra smaak krijgen.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 Spaans pepertje, ontpit en gesnipperd
  • 1 stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 800 ml water, heet
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 gr dikke kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • verse koriander, gesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de soupmaker op sauteerfunctie en doe de olie in de kan. Laat die 1 min opwarmen.
  • Voeg de butternut toe en zet het deksel weer op de kan.
  • Laat de butternut 3 min sauteren.
  • Voeg de ui, look, komijn, pepertje en gember toe en laat nog 3 min sauteren met het deksel erop.
  • Voeg het hete water en de verkruimelde bouillonblokjes toe, samen met de kokosmelk, het limoensap en de koriander.
  • Kies voor setting Smooth en 4 pers en laat de soupmaker zijn werk doen.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer de soep in 4 mooie kommen en werk af met extra kokosmelk, koriander en Spaanse peper.
TIP:

Als je het blik kokosmelk koopt, zorg dan dat je niets hoort als je schudt. Dan heb je dikke kokosmelk en niet alleen klapperwater met wat kokos erbij.
Ik gebruik de Total Control Soupmaker van Morphy Richards, omdat daar een sauteerfunctie op zit, 3 verschillende settings (smooth, medium en chunky), je er ook smoothies kan in maken, er een warmhoudfunctie op zit en een zelfreinigend programma. De antikleeflaag op de kan is zeer duurzaam waardoor het schoonmaken heel snel gaat. Ik zou hem alleszins niet meer kunnen missen.

Reacties