Cappelletti met witte kaas en hazelnoot

Foto Cathy Van de Moortele

Eentje uit Malta, het eiland met de heerlijke keuken. Ik had er geen idee van, hoe lekker de Maltese keuken was, tot we het zelf ondervonden. Heel veel Michelinwaardige restaurants maar ook de streetfoodplekjkes (denk pastizzi) zijn een aanrader. 
Veel Italiaanse invloeden maar ook Arabische smaken vinden we hier terug. Het is een mengelmoes van vele lekkere keukens en dat maakt het net zo boeiend.
Dit is mijn versie van een verse pasta die je evengoed in Malta had kunnen eten.

Wat hebben we nodig:

  • 1 recept verse pasta op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
  • 125 gr burrata, uitgelekt
  • 125 gr witte verse kaas (Turkse kaas of ricotta of roomkaas)
  • 20 gr Grana Padano, fijngeraspt + extra
  • peper van de molen
  • zout (weinig)
  • zeste van 1/2 citroen
  • 10 blanke hazelnoten
  • 50 gr boerenboter
  • 6 blaadjes verse salie
  • een handvol rucola
  • Gronn.green basilicumolie voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens bovenstaand recept. Laat het deeg 30 min rusten in een afgesloten ziploc zakje.
  • Plet de burrata met de verse kaas en meng er de Grana Padano onder.
  • Kruid met peper, zout en citroenzeste.
  • Doe de vulling in een spuitzak met ronde douille.
  • Verdeel het deeg in meerdere porties.
  • Neem 1 portie en hou de rest in het afgesloten zakje.
  • Rol het deeg uit met de deegrol en haal het daarna door de pastamachine tem stand 6 van 9 standen op mijn kenwood pastamaker.
  • Vouw het deeg dicht en haal het nogmaals door de pastamachine tem stand 6.
  • Neem een ronde uitsteker en haal zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Restanten deeg doe je terug in het zakje.
  • Spuit op elk lapje deeg een hoopje vulling.
  • Vouw de cirkel dicht tot een halve cirkel. 
  • Breng de punten over elkaar om een cappelletti te vormen.
  • Laat alle gevormde cappelletti rusten op een horizontaal pastadroogrek.
  • Rooster de hazelnoten 10 min in de airfryer op 170°C. Hak ze als je wilt, maar ik heb ze graag zo.
  • Laat de boter smelten in een pan en laat ze uitbruisen.
  • Voeg de salieblaadjes toe en laat ze krokant worden en smaak afgeven.
  • Kook het gewenste aantal cappelletti beetgaar en voeg ze toe aan de boter, samen met een pollepel pastakookvocht om een saus te vormen.
  • Blancheer de rucola kort in het pastawater en voeg die dan ook toe aan de pan.
  • Verdeel de cappelletti met de saliebotersaus in mooie kommen.
  • Werk af met de hazelnoten, Gronn-green basilicumolie en vers geraspte Grana Padano.

Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Gronn-green kan je oa kopen bij Delhaize.

Foto Cathy Van de Moortele





Reacties