Chocolade crinkle cookies

Foto Cathy Van de Moortele

CCC, staat voor chocolade crinkle cookies. Het houdt het midden tussen een brownie en een chocoladekoekje. Smeuïg, zacht en gewoon heel erg lekker. Verslavend ook een beetje. Ik deed er een klein beetje instant koffiepoeder in, om de chocolade nog meer naar voor te laten komen.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr BLOC chocolade, in stukjes gebroken
  • 40 gr boerenboter
  • 2 eieren
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 35 gr patisseriebloem
  • snuifje instant koffiepoeder
  • 25 gr pure cacao
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Smelt de chocolade met de boter, tot de boter net gesmolten is. Laat het lichtjes afkoelen.
  • Klop de eieren goed op met de suiker.
  • Meng de bloem met het koffiepoeder, de cacao, het bakpoeder en het zout.
  • Voeg de chocoladesaus toe aan de eieren en klop door.
  • Spatel de droge ingrediënten door de natte.
  • Schep 20 hoopjes beslag op de bakplaat (neem 2 bakplaten indien nodig) en bak de koekjes 10 - 12 min
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat.
  • Schep de koekjes over op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Laat het beslag 15 min rusten als je de koekjes nog meer als brownies wilt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties