Smeuïge brownies
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Het blijft moeilijk: neem ik een stuk uit het midden of ga ik voor een zijstuk met een knapperig randje? Anyway: ze zijn hoe dan ook lekker, welk stuk je ook kiest.
Bak brownies niet langer dan nodig. Je wil smeuïge chocolade, geen droge cake.
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, in blokjes gesneden
- 55 gr melkchocolade, in stukjes gesneden
- 30 gr fondant chocolade, in stukjes gesneden
- 100 + 100 gr fijne griessuiker
- 2 eieren
- 80 gr patisseriebloem
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een vierkante of rechthoekige vorm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Kies de vorm niet te groot, de brownies mogen niet te plat worden.
- Smelt de boter met de 2 soorten chocolade. Ik gebruik hiervoor de smeltfunctie op mijn Stoves. Je kan alles ook au bain marie smelten of met intervals in de microgolf.
- Klop 100 gr van de suiker op met de 2 eieren tot een lichtgekleurde massa.
- Klop er de gesmolten boter/chocolade door.
- Zeef de bloem met het zout boven het beslag en meng kort.
- Stort het beslag in de voorbereide vorm.
- Bak de brownies 25 min.
- Laat ze volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
- Snij de brownies in stukken.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan ook noten toevoegen aan de brownies.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties