Smeuïge brownies

Foto Cathy Van de Moortele

Het blijft moeilijk: neem ik een stuk uit het midden of ga ik voor een zijstuk met een knapperig randje? Anyway: ze zijn hoe dan ook lekker, welk stuk je ook kiest.
Bak brownies niet langer dan nodig. Je wil smeuïge chocolade, geen droge cake. 

Wat hebben we nodig:

  • 115 gr boerenboter, in blokjes gesneden
  • 55 gr melkchocolade, in stukjes gesneden
  • 30 gr fondant chocolade, in stukjes gesneden
  • 100 + 100 gr fijne griessuiker
  • 2 eieren
  • 80 gr patisseriebloem
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een vierkante of rechthoekige vorm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Kies de vorm niet te groot, de brownies mogen niet te plat worden.
  • Smelt de boter met de 2 soorten chocolade. Ik gebruik hiervoor de smeltfunctie op mijn Stoves. Je kan alles ook au bain marie smelten of met intervals in de microgolf.
  • Klop 100 gr van de suiker op met de 2 eieren tot een lichtgekleurde massa.
  • Klop er de gesmolten boter/chocolade door.
  • Zeef de bloem met het zout boven het beslag en meng kort.
  • Stort het beslag in de voorbereide vorm.
  • Bak de brownies 25 min.
  • Laat ze volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Snij de brownies in stukken.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan ook noten toevoegen aan de brownies.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties