Kipkotelet met mosterdsaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Sinds ik een snelkookpan in huis heb, ontdek ik steeds meer mogelijkheden. Van thuisuit kende ik deze pan als soeppan of een manier om stoofvlees zacht te krijgen. Maar wist je dat je ook bevroren producten snel kan klaar maken in de snelkookpan?
Ik was vergeten om de kipkoteletten voor vandaag uit de vriezer te halen. Het was de poging waard om die eerst te garen in de snelkookpan en ze daarna mooi krokant te bakken in de pan. Dat ging supersnel en met een mooi en lekker resultaat. Zo zie je maar weer: experimenteren in de keuken maakt mensen blij. En die kennis deel ik graag met jullie.
Wat hebben we nodig:
- 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 teen knoflook, geplet
- 1 laurierblad
- 200 ml kippenbouillon
- 3 kipkoteletten, bevroren
- olijfolie
- boter
- peper van de molen
- zout
- 100 ml room
- 100 ml kippenbouillon uit de snelkookpan
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 koffielepel vloeibare honing
Hoe gaan we te werk:
- Leg de uienringen, de knoflook en het laurierblad op de bodem van de pan.
- Giet hierover de bouillon.
- Leg de kipkoteletten er bovenop.
- Sluit het deksel en zet het ventiel op de hoogste stand (vlees, vis, bevroren producten).
- Zet het vuur zo hoog mogelijk om de pan snel onder druk te zetten.
- Eens het ventiel rood kleurt en er stoom uit het ventiel komt, kan je het vuur verlagen naar medium warmte.
- Reken 15 min om de kip te garen.
- Zet de pan van het vuur en laat de druk ontsnappen door het ventiel op de drukstand te zetten.
- Open het deksel.
- Haal de kip uit de bouillon en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Zeef de bouillon en hou 100 ml apart voor de saus.
- In een pan laat je wat olijfolie en boter goed warm worden.
- Kruid de kip met peper en zout.
- Leg de kip op de velkant in de pan en laat ze goed korsten. Draai de kip niet onnodig om, je hoeft ze maar 1x te draaien.
- In een steelpannetje doe je de room met de bouillon. Warm die goed door. Laat de saus voor de helft inkoken, zodat ze dikker wordt.
- Kruid met mosterd, peper en zout.
- Werk af met honing.
- Serveer de kip met de saus. Ik gaf er Turkse pilav bij.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Kipkoteletten zijn platgeslagen kippendijen met vel en bot.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties